Temat vi valde till den monokromatiska måltiden fick bli Bubbelgum. Ett tema som innehåller många olika ljusa färger. Här fick vi tankar om Diners i USA och andra liknade retro-miljöer. Vi valde turkos till förrätten och rosa till efterrätten. Huvudrätten ville vi göra extra fin så den fick bli guldfärgad.
Förrätten är en ”Frozen Yoghurt” bestående av kvarg, blåbär, kokosflingor, torkad banan, och popcorn. Allt färgat med blå karamellfärg.
Huvudrätten ”The Golden Burger” var en vanlig hamburgarmeny som vi köpte på en snabbmatsrestaurang. Denna spraymålade vi med guldfärg. Vi köpte en färdig meny för att vi ville ha den autentiska hamburgermenyn med pommes frites påse och pappmugg med sugrör.
Efterrätten ”Pink Dream” fick bli våfflor med vispad grädde, hallon och drottningsylt. Färgad med röd karamellfärg.
Idé, design, styling och foto: Paula Blomgren, Sofia Brown och Johan Börjesson