Den kungliga måltiden

Vi ville hitta ett tema som kunde berätta en egen historia. Vi läste in oss på färgernas olika betydelser och fastnade för färgen purpur. Purpur står för kungligheter och rikedom. För att ge liv till historien lade vi till detaljer, som en krona och strödda diamanter. Ett par händer i rörelsen av att ta av sig en handske ger liv i både bilden och till historien. Vi ville förmedla en känsla av det exklusiva och klassiska. För att förstärka det gav vi bilderna en ram och gjorde menyn i samma stil. I vår berättelse reser vi tillbaka och skapar en middag i kungligheternas tecken.

En kylig novemberdag står balsalen redo för en exklusiv bjudning. Värdinnan välkomnar gästerna till bords och drar av sig sina silkeshandskar. Till förrätt serveras en rödbetssoppa tillsammans med ett glas vin som tjänarna fått i uppgift att hålla välfyllt. Ikväll ska ingen fattas något. Bordet dukas om och i stressen stöter en tjänare ner kristallkronan. Bordet täcks av prismor. Men varmrätten står redo så det finns ingen tid att städa undan. Prismorna får agera bordsdekoration. Det börjar mörkna ute. Festen börjar lida mot sitt slut och måltidens sista rätt ska serveras. Kvällens dryck börjar märkas på gästerna, värdinnan har tagit av sig både skor och krona. 

Idé, design, styling och foto: Vilma Enqvist, Maria Myrén, Melissa Voung och Henrik Wejlander