Från vår till höst

Vad är det bästa med vintern? Jo, att den någon gång tar slut. Det är då vår meny vaknar till liv, likt en björn ur sitt ide. Våren är äntligen här.
Vi såg sambandet mellan årstider och en meny. Förrätten inleder en meny som våren inleder året. Detta speglas i vår förrätt med den utmärkande gröna färgen som våren för med sig. Huvudrätten är höjdpunkten på en meny precis som sommaren är höjdpunkten på året. Detta vill vi visa genom en het, gul currygryta som påminner om den heta solen en varm sommardag. Hösten närmar sig och vi går mot kallare tider. Vi blir allt mer påminda om att året snart är över. Detta reflekteras även i menyn som byter färg likt löven på träden. Nu är det dags för en härlig orange efterrätt.
Björnen är nu mätt och redo att gå i ide under den långa dystra vintern. Men han vet innerst inne att våren snart är här igen.
Idé, design, styling och foto: Anton Berg, Anton Abrahamsson, Eric Björklund, Elin Berntsson