Välkommen till vår trerätters måltid med temat “Den murriga hösten”. Vi inspirerades av
höstens färger och råvaror och har därmed valt att jobba med nyanser av brunt för att spegla
den mysiga årstiden på bästa sätt.
Vi ville att menyn skulle binda ihop med temat och valde därför att göra även den i olika
nyanser av brun. Restaurang döpte vi till Restaurant la Feuille, vilket på franska betyder
“lövet” då vi ansåg att detta speglade både färgerna och känslan i vår meny.
Vår förrätt bestod av en toast med svampstuvning toppad med smörstekta champinjoner, och
till det en mustig ipa. Till varmrätt serverade vi en ljuvlig svampsoppa med en krispig
brödskiva till för att värma ända in i själen. Till avslutning satsade vi all in på allas favorit:
choklad! En hemmagjord chokladmuffin toppad med belgisk choklad och serverad med
chokladganache vid sidan av.
I presentationen försökte vi matcha tallrikarna med maträtterna, och för att riktigt få till en
höstlig känsla bestämde vi oss för att ta med naturen in.
Idé, design, styling och foto: Alva Walldén, Emma Hartonen, Filippa Görlin & Alice
Thorsell.