Smakresa i Italien

Process 

Finns det något land som levererar godare maträtter än Italien? Troligtvis inte. 

Därav består våran meny utav de mest utsökta rätterna det Italienska köket har att erbjuda. Allt levererat utifrån landets egna färger, det vill säga den grön-, vit-, röda-flaggan. 

Vi vill ta med er på en smakresa genom italien där vi startar med ett besök på en vacker vingård där vi bjuder på en utsökt bruschetta med solmogna nyplockade tomater från egna plantor. Detta avnjuts omgiven av röda vindruvsklasar och saftiga tomater. Förrätten genomsyras av färgen rött som representerar en tredjedel av landets flagga. 

Därefter fortsätter vi vår resa till en grönskande bakgård. Omgiven av prunkande medelhavsträd, slingrande olivkvistar och doftande basilikaplantor ska vi äta en fantastisk pasta pesto. Med hemmagjord pasta och egenmald pesto gjord på färsk basilika direkt från plantan. Vi svalkar oss i hettan från solen med en syrlig dryck av fräsch kaktus och lime. 

Slutligen avslutar vi vår smakresa vid kusten där vi möts av havets skum-vita vågor och värmen som levererar ett ypperligt tillfälle för en av Italiens mest utsökta desserter, Gelato. 

Den toppas med krispig vit choklad och krossad maräng. Som pricken över i:et serveras detta med ett sprudlande glas champagne Gaston Révolte Don de la Mer. 

Buon appetito! 

Idé, design, styling och foto: Alicia Therese Jörgensdotter, Elin Ekengren, Julia Ekman och Agnes Nyberg