Traffic light

Varmt välkomna till en fartfylld trerätters måltid där vi gör det eländiga väntandet på att trafikljuset äntligen slår grönt något godare. 

Konceptet slog rot under en biltur på väg till universitet där vi satt fast i trafiken på grund av ett trafikljus. Därav valde vi att göra om det eländiga väntandet vid ett trafikljus till något mer intressant och gott!

Resan börjar med en frisk “marockansk” rödbetssallad som i kontrast representerar det icke så uppfriskande rödljuset. När ljuset slår gult börjar hoppet inom en att stiga och då presenteras en kryddstark currypasta som sätter tryck på pedalen. Vilken lättnad, efterrätten är kommen och lika ljuv som när ljuset slår över till grönt. Avocadopuddingen kommer garanterat få dig på bättre humör. inför din fortsatta resa.  

Smaklig måltid, kör försiktigt! 

Process: Efter idén var klar bestämde vi ett datum för själva matlagandet. Samma dag inhandlade vi våra ingredienser. Under handlandets gång förekom några förändringar för att delvis förenkla och förbättra processen av matlagningen och även dra ner på kostnaderna. Vi är ju trots allt studenter… Vid själva matlagningen delade vi upp arbetet och arbetade på de tre olika rätterna samtidigt. Matlagningen tog cirka 30 minuter och kort efter att vi var klara började vi arbeta med layouten och bakgrunden inför photoshooten. Vi experimenterade fram och tillbaka, det krävdes två rundor av försök med varje rätt. Bakgrunden bestod av silkespapper i trafikljusets tre färger, avspärrningstejp, grått silkesband (detta skulle representera en bilväg) samt leksaksbilar i rött, gult och grönt och även små tingster som krukväxter. För att få mer spännande nyans på ljuset i fotona så använde vi även silkespapper. För att få denna effekt trädde vi över silkespapper på lampan. När fotograferingen var klar och vi hade tre starka bilder satte vi oss direkt och ändrade bildstorlek på bilderna i Photoshop. Vi använde oss även av Camera Raw för att korrigera ljusstyrka och kontrast i bilderna då vi ville att det skulle vara stor kontrast mellan ljust och mörkt. 

Idé, design, styling och foto: Tindra Kirppu, Camilla Torres Baez, Albin Moberg, Jennifer Peeters