Från natt till dag

Förrätt- natt
Fyllig makirulle med svart ris serveras med spänstig kaviar av tång

Huvudrätt- soluppgång

Omelett på asiatiskt vis med varm paprika

Efterrätt- dag
Vit chokladmousse med hint av vanilj toppas med marängdropp

Process
Vår första tanke var att skildra årstider men sedan utvecklades idén vidare och vi landade i att gestalta tre av dygnets faser. – Från natt till dag. I val av rätter inspirerades vi av det asiatiska köket och när vi bestämde råvarorna gjordes detta utifrån kulörerna som representerar natt, soluppgång samt dag.

Förrätten symboliserar nattens mörker och därför är alla ingredienser i färgen svart. Algerna omfamnar riset likt nattens stillhet och lugn.

Varmrätten visualiserar soluppgången och dess nyanser, det självklara valet för ingredienserna i denna rätt blev därför med inriktning på de varma tonerna. Utformningen av omeletten symboliserar mötet mellan natt och dag, Yin & Yang.

Efterrätten skildrar den ljuva dagen och dess ljus. Likt en vit canvas går varje dag att fylla med de man själv önskar.


Idé, design, utformning och foto: Ida Flodin, Adam Eriksson, Saga Lindsköld Flodin & Olle Wester