Matsvinn och bäst före vaddå?

Tanken bakom min första bild där jag häller ut gammal mjölk i diskon är att jag vill med min bild få ut budskapet att det häls ut mjölk vars bäst före-datum har passerat, men som det egentligen inte är något fel på. Jag har valt att ha en lite mer mörkare ton på fotot för att det jag vill vissa med bilden är att, hälla ut mjölk är fel och något mörkt.

I min andra bild på matavfall i en papperskorg har jag valt att lägga fokus på lite mer starkare färger på maten för att visualisera att den här maten slängs helt i onödan och att den skulle gå och äta ändå. Här har jag valt att inte redigera bilden så mycket då jag tycker att mitt budskap med bilden når fram ändå. 

Min tredje bild är på en matavfalls påse med en köksmiljö i bakgrund för att det känns som den mest naturliga platsen för en matavfalls påse. Tanken med fotot är att det ska symbolisera att en matavfalls påse är nästan som gjord för ett matsvinn. Tanken är god med matavfalls påsar men det bidrar till att det blir mer acceptabelt att slänga mat. Jag väljer att använda ljusa färger så att maten ska se så aptitlig ut som möjligt, då jag vill förmedla med bilden att det slängs mat som det egentligen inte är något fel på.

Fotograf: Filip Wiberg